QR Code Integration Admin Panel Youtube Integration Picasa Integration

Често задавани въпроси

Какво

Какво е уеб домейн?

Както всички ние си имаме име и ЕГН, вашият уебсайт също се нуждае от такова за да бъде откриваем в интернет. Вашето име (domain name) може да завършва на .com, .net, .org, .info, или което и да било от другите възможни разширения Stigma Design Studio ще регистрира избраното от вас име и ще конфигурира връзката между хостинга и вашия domain.

More questions

Колко струва един уеб сайт?

Има много пакетни цени за изработка на уебсайт. От нашия опит обаче знаем, че в процеса на работа клиентите много често променят изискванията за функционалните възможности на уебсайта. Именно поради това няма универсален калкулатор който да може да изчисти точната стойност на вашия уебсайт от самото начало.

За разлика от много други компании ние не прави уеб сайтове по шаблон. Всеки уебсайт е внимателно планиран и съобразен с нуждите на теб - КЛИЕНТА!

Нашата модулна система за ценообразуване ще ви помогне да добавите модул по време на изработката на уебсайта, знаейки колко точно ще ви струва.

За колко време се изработва един уебсайт?

Времето за изработка на един уебсайт зависи от броя функционални модули който клиента желае както и от сложността на самия проект.

Стандартно един уебсайт се изпълнява в рамките на 1 месец, считано от датата на получаване на всички материали за изработката му. 

Защо ми трябва уеб сайт?

На този въпрос вероятно могат да се дадат безброй отговори, но определено някои от най-често срещаните биха били: "Защото искам да презентирам моя бизнес по-добре", "Защото искам да съм по-лесно откриваем в интернет пространството", "Защото това е безплатна реклама", или просто "Защото конкурентните фирми във вашата сфера вече имат"... Всички тези отговори са 100% верни по отделно..., но истината е че те всички заедно са още по-верни...

... Опитайте се да се зададете въпроса по друг начин... "Защо не ми трябва уебсайт"... и ако успеете да си отговорите с поне един разумен довод... то тогава вие наистина нямате нужда от уебсайт :)

Какво е Админ Панел?

Админ панела е функция на уебсайта която ще ви позволи да променяте съдържанието на страниците без намесата на Стигма Дизайн студио. Тази опция е подхояща за уебсайтове които предполагат по-честа промяна на съдържанието. Разбира се ако вие не можте да се справите с поддръжката на информацията на сайта, то ние предлагаме и абонамент за "поддръжка".

Какво е уеб хостинг?

Хостингът е така да се каже домът на твоя уеб сайт - мястото където физически се намират фаиловете от които е направен вашия уебсайт. За да може вашият уебсайт да се отваря бързо и еднакво добре от всяка точка на планетата трябва дя сте сигурни, че имате сигурен хостинг. Точно това е което ви предлага Stigma Design Studio.

Какво е СЕО?

Оптимизация за търсачки (на английски: search engine optimization, SEO) е процесът на подобряване видимостта на уеб сайт в търсачките чрез „натурални” или неплатени (нар. още „органични” или „алгоритмични”) резултати, който включва оптимизация на HTML-кода, структурата и текстовете на уеб сайт. Фактически, колкото по-рано (или по-напред в страницата) и по-често се появява един сайт в резултатите, толкова повече посетители е вероятно да му генерира търсачката. Така сайтът получава присъствие в Интернет пространството. Оптимизацията може да включва различни аспекти за търсене, като търсене в определена сфера или регион, както и търсене на картинки, видео или новини.

Какво е QR код?

QR код (съкращение от Quick Response) е специфичен матричен баркод (още наречен двумерен баркод), разпознаваем от специални QR четци за баркодове или камери на мобилни телефони. Баркодът се състои от черни модули, подредени в квадратен шаблон върху бял фон. Информацията в него може да бъде текстова, URL или друга.

Повечето съвременни телефони имат или вграден QR Code Reader или може да им се инсталира такъв. За IPhone потърсете в Apple Appstore, а за телефони с Андроид потърсете в Android Market.